5 redenen waarom facials belangrijk zijn voor de mannenhuid

Je sport, eet meestal gezond, probeert goed te slapen en zorgt dat je kleding en haar er goed uitzien. En je huid dan? Is dat potje crème in je badkamer wel genoeg? Goede vraag. Ons antwoord: ook voor de mannenhuid is een gezichtsbehandeling heel belangrijk.

Steeds meer mannen lijken dit te beseffen. We zien dat de gezichtsbehandelingen voor mannen steeds populairder wordt.  

Lees hier de 5 redenen waarom facials essentieel zijn voor de mannenhuid. 

 

Hydratatie

Hydratatie is essentieel voor je huid. Je denkt wellicht voor hydratatie heb ik thuis ook wel een potje staan. Maar als je een veeleisende huid hebt kan een facial bijdragen aan een huid die er gezond en gehydrateerd uitziet. Met behulp van hoogwaardige producten kunnen we de huid kalmeren en dieper hydrateren. De producten waarmee in salons gewerkt wordt, zijn veel sterker en geconcentreerder dan de producten die je thuis gebruikt.

Anti-aging
Rond de 25ste neemt de productie van collageen en elastine in je huid af en verschijnen er langzaam rimpels in je gezicht. Hoewel lachrimpels eigenlijk best charmant zijn, zorgen (fijne) lijntjes in je huid er wel voor dat je er ouder uit gaat zien. Hoe kunnen facials helpen tegen huidveroudering? 

In de salon beschikken we over apparatuur en geconcentreerde producten die je thuis niet hebt en de massage tijdens de gezichtsbehandeling stimuleert de doorbloeding en de aanmaak van collageen. Je kunt het vergelijken met een klein uurtje fitness voor je gezicht, 

Maar als je huidveroudering echt wilt vertragen, moeten we samenwerken. Vraag onze huidspecialist advies over huidverzorging voor thuisgebruik en kom regelmatig langs in de salon voor een behandeling. 

Ontspanning
Een gezichtsbehandeling is heel relaxed. Je hebt even een momentje voor jezelf en je laat je lekker verwennen. In de stoel hoef je even nergens aan te denken, terwijl je huid heel grondig gereinigd en verzorgd wordt. Na afloop is je huid helemaal opgefrist en loop je herboren de deur uit.

Reinigen en zuiveren
Naast hydrateren is reinigen essentieel voor de huid. Mannen produceren meer talg dan vrouwen, dit wordt veroorzaakt door de grotere hoeveelheid testosteron. Talg kan de poriën verstoppen, waardoor je mee-eters en andere onzuiverheden ontstaan. Gezichtsbehandelingen helpen je om dit onder controle te krijgen.

Daarnaast krijgt je huid dagelijks een hoop vervuiling van buitenaf te verwerken. Uitlaatgassen, bacteriën die je zelf met je handen op je gezicht smeert of sigarettenrook. Dit hoopt zich allemaal op in je poriën en niet zonder gevolgen. Je huid heeft regelmatig een diepe reiniging nodig. Die facewash van 20 seconden voor je 's avonds in bed duikt is niet voldoende. 

Na een reinigende facial heeft je huid meteen een frisse uitstraling. Het zou kunnen dat je eerst wat roodheid ziet, maar dit verdwijnt al gauw. Ik adviseer mannen om elke 6 tot 8 weken langs te komen voor een gezichtsbehandeling. Zorg daarnaast ook thuis voor goede producten en maak huidverzorging onderdeel van je vaste routine. Door het thuis goed bij te houden en af en toe langs te komen in de salon, kun je onzuiverheden voorkomen. 

Baardgroei
Je zou de link misschien niet direct leggen, maar een facial kan bijdragen aan een mooiere baardgroei. Door de huid onder je baard regelmatig goed te laten exfoliëren en masseren, raken haarzakjes minder snel verstopt. Daardoor kunnen de haren netjes groeien en krijg je geen pukkeltjes als gevolg van ingegroeide haren. Daarnaast wordt de huid onder de baard tijdens een gezichtsbehandeling goed gehydrateerd.

Maar ook als je jezelf dagelijks scheert, kan een gezichtsbehandeling heel veel ondersteuning bieden. Scheren veroorzaakt vaak irritatie, snijwondjes en bultjes door ingegroeide haren. Tijdens een gezichtsbehandeling kalmeert je huid, waardoor de uitingen van irritatie door scheren verminderen.

Het is niet aan te raden om je vlak voor een gezichtsbehandeling te scheren. Je huid kan beschadigen door je scheermes/-apparaat en daardoor extra gevoelig worden. Het is beter om je de avond of dag van tevoren te scheren.

 

Producten voor thuisgebruik