15 natuurlijke oliën tegen huidveroudering

Wist je dat er een aantal planten zijn waarvan de natuurlijke oliën een zeer positief effect hebben op de huid(veroudering)? Deze natuurlijke oliën bevatten vitamines, mineralen en ondersteunen de celvernieuwing.

Zoals je misschien al weet, herstelt ons lichaam en dus ook onze huid zich tijdens de nacht als we slapen. Oude (huid)cellen worden dan afgebroken en frisse, nieuwe cellen komen in de plaats. Daarom wordt er aangeraden om voldoende te slapen. 

Tijdens de slaap heeft onze huid een grote behoefte aan voedingsstoffen om nieuwe huidcellen te produceren. Deze 15 natuurlijke oliën staan er om bekend dat ze massa’s voedingsstoffen leveren die de huid verbeteren en verjongen. 

 

BLAUWE BES OLIE
Blauwe bes olie is rijk aan omega 3 en 6 vetzuren en vitamines. Naast een hoge dosis vitamine B11 en C vinden we in blauwe bessen ook vitamine A (retinol), B1, B2 en B6. Daarnaast bevatten ze natrium, calcium, ijzer magnesium, koper en zink, sterke antioxidanten en eiwitten. Blauwe bessen zijn vooral een belangrijke leverancier van kalium en fosfor. Blauwe bes olie is een uitstekend ingrediënt voor een droge huid en ontstekingen in de huid, in de vorm van rode vlekken, puistjes en irritaties.

Deze donkergekleurde fruitsoort bevatten kleine hoeveelheden anthocyanidinen waarvan men aanneemt dat ze als antioxidant krachtiger zijn dan vitamine E en C. In de laatste jaren hebben diverse studies aangetoond dat deze anthocyanidinen een belangrijke rol vervullen in de opbouw van collageen en in het voorkomen van afbraak hiervan. Ze bieden bescherming van collageen en elastine tegen de enzymen die ze afbreken. Vitamine E beschermt de huid voor schade aan de celmembranen, het DNA en de eiwitten door onder Uv-straling. Ook vermindert het de vorming van vrije radicalen die huidveroudering veroorzaken. Voorkomt het peroxidatie van vetten (een belangrijke veroorzaker van schade aan het celmembraan), herstelt en versterkt het de huidbarrière en werkt het ontstekingsremmend. Vermindering van het risico op bloedvatbeschadigingen, wat vaak te zien is als een gestreste huid ouder wordt. Het vergroten van intracellulaire niveau van vitamine C, dat nodig is om proline om te zetten in hydroxyproline, een van de belangrijke aminozuren in collageen.

De synthese van stoffen die ontstekingsbevorderend werken zoals histamine, prostaglandinen (hormoonachtige substanties) en leukotrienen wordt door anthocyanidinen voorkomen. Anthocyanidinen geven de mogelijkheid op een veerkrachtige en elastische huid. Steeds meer wordt duidelijk dat een gezonde, jong uitziende huid niet alleen kan worden bereikt door het aanbrengen van dure synthetische crèmes op de oppervlakte van de huid. Het echte antwoord ligt in het voeden van de huid met de juiste ingrediënten. Daarnaast geeft onze ‘blauwe bes’ een verzachtend effect en verbetert de hydratatie en kwaliteit van de huid. Het beschermt tegen acute en chronische huidbeschadiging. Het bevat talgachtige essentiële vetzuren die een beschermende barrière vormen.

In de volgende producten vind je dit ingrediënt:

HAMAMELIS
De toverhazelaarstruik (Hamamelis) bevat een aantal bijzondere stoffen die een helende werking voor het menselijk lichaam bieden. De Hamamelis bevat flavonoïden die de doorbloeding van de huid stimuleren. Dit zijn antioxidanten die ook veel voorkomen in verschillende soorten fruit, groentes, kruiden, noten, zaden en planten. Flavonoïden beschermen huidweefsels tegen vrije radicalen. Daarnaast heeft Hamamelis unieke ontstekingsremmende eigenschappen die helpen bij het verzorgen van een onzuivere, geïrriteerde en beschadigde huid. De combinatie van flavonoïden en de ontstekingsremmede eigenschappen maakt de Hamamelis dus goed inzetbaar voor verschillende huidklachten en kun je behandelen bij rimpels, wallen en pigmentvlekjes. De Witch Hazel is door de unieke samentrekkende werking in staat de huid meer elasticiteit te geven waardoor de huid aanzienlijk jonger oogt.

De Boozt day cream bevat niet alleen de Hamamelis, maar ook vitamine C, kokos olie, argan olie, jojoba olie, amandel olie en witte berk.

MANDARIJN OLIE
Mandarijn olie bevordert de bloed- en lymfeciriculatie, wat help bij het verjongen van de huid, met name onder de huid. De olie zou ook helpen bij de aanmaak van nieuwe cellen en weefsel, waardoor de huid opleeft.

In de volgende producten vind je mandarijn olie:

ZONNEBLOEM OLIE

Helianthus Annuus Seed Oil – Zonnebloemolie wordt verkregen uit de koude persing van de zaden van de zonnebloem. Zonnebloem olie bevat essentieel linozuur dat de huid verzorgt, beschermt en kalmeert en helpt bij het in stand houden van de natuurlijke bescherming. Dit is essentieel voor de dunne kwetsbare huid. Zonnebloem olie bevat een hoge percentage meervoudig onverzadigde vetzuren (omega 6 en 9) i.c.m. vitamine E. Hierdoor helpt het de huid te beschermen en dat de huid soepel aanvoelt. De olie bevat veel goede mineralen zoals zink, ijzer, kalium, magnesium en calcium. Magnesium ondersteunt het zelf herstellend vermogen van de huid. Calcium dient voor de versterking van de huid en ondersteunt de vitamine E bij de opbouw van collageen en bindweefsel.

In de Hydra Cream vind je naast zonnebloem olie ook amandel olie, glycerine, witte berk, rozenolie, caroteen, serum proteïne, vitamine C, hyaluronzuur en sojabonen.

SOJA OLIE
Soja olie is een ‘natural moisturizing factor’, afgekort NMF. Dit betekent dat het lijkt op huideigen olie en de huid zo helpt om vocht vast te houden. Het houdt de intercellulaire stof in de huid tussen de huidcellen op peil en zorgt er zo voor dat de huid er gehydrateerd en gezond uit ziet. Tegelijkertijd ondersteund dit het natuurlijke vermogen van de huid om zich te herstellen. Soja olie is een drogende olie, beschermend, verzorgend regenererend en vertraagd huidveroudering.  Bevat een hoog gehalte aan lecithine, zorgt voor een verbeterde vochthuishouding in de huidcellen en vermindert rimpels.

In de volgende producten vind je dit ingrediënt: 

LITSEA CUBEBA FRUIT OLIE

De kruidige, citroenachtige olie, heeft een zeer goede anti schimmel, en anti bacteriële werking. Daardoor is dit ingrediënt zeer geschikt voor de vette, verstopte en acne huid. Litsea Cubeba olie zit boordevol krachtige antioxidanten. heeft een krachtig herstellend effect. Deze krachtige en actieve stoffen in Litsea Cubeba olie werken diep in de opperhuid en herstellen en vernieuwen huidcellen om de tint van de huid te verjongen.

Naast Litsea cubeba olie zit in de Skin repair ook witte berk, glycerine, serum proteïne, caroteen, vitamine C en ronzenolie. 

SIMMONDSIA CHINENSIS SEED OIL (JOJOBA)
Jojoba olie is geschikt voor de droge, normale, vette en onzuivere huid. De textuur komt heel erg dicht bij de lichaamseigen talg die onze huid produceert en maakt het daardoor erg geschikt voor een droge huid en is het een ideale skin conditioner. Tevens werkt de olie goed bij puistjes; door de zuiverende werking van Jojoba en door dat het veel lijkt op huideigen talg stopt de huid met overmatige talg productie. Verder verzorgt deze heerlijke, hydraterende olie je huid optimaal en kun je het zelfs al conditioner gebruiken voor je haar en hoofdhuid. Verbetert de herstellende eigenschappen van de huid. Jojoba olie levert gezonde vetzuren en werkt kalmerend voor de huid. 

In de volgende producten vind je dit ingrediënt: 

AMANDEL OLIE
Zoete amandel olie is rijk aan onverzadigde vetzuren, proteïne, carbohydraten, vitamines A en B en de mineralen calcium, ijzer, kalium, magnesium, natrium, fosfor en zwavel. Het is een verzachtende olie, waar vooral droge en rijpe huidjes veel baat bij hebben, die het vochtgehalte reguleert en huidirritaties vermindert.

In de volgende producten vind je dit ingrediënt: 

OLIJF OLIE
Een goede kwaliteit ‘extra vierge’ olijf olie, letterlijk betekent dit ‘extra maagdelijk’, in de zin van onaangeraakt, onbehandeld en dus puur natuur, bevat krachtige antioxidanten, waaronder vitamine E, fytosterolen en polyfenolen welke een helend effect hebben op de lichaamscellen. Geeft hydratie aan de huid, herstelt tevens de beschadigde huidcellen waardoor de huid zijn gezonde, jeugdige uitstraling behoudt. Zorgt voor minder irritatie door het scheren en de positieve werking van olijfolie helpt bij de littekens minder zichtbaar te maken.

In de volgende producten vind je dit ingrediënt: 

ARGANOLIE

Voor een droge tot normale huid en van vettig tot rijpe huid, arganolie is geschikt voor alle huidtypes. Zelfs voor een zeer gevoelige babyhuidje kan arganolie gebruikt worden. Een zuivere, natuurlijke arganolie heeft op iedere huid een andere uitwerking. Een droge huid zal worden gehydrateerd, hersteld en gevoed, een vette huid wordt in balans gebracht en bij een rijpere huid worden de lijntjes en rimpels aangepakt. De krachtige ingrediënten omega 6 en 9, vitamine E, polyfenolen, sterolen en squaleen en zijn hier verantwoordelijk voor. Arganolie verstopt de poriën niet. Voor ieder huidtype geldt dat arganolie de huid soepel en zacht laat aanvoelen. Doordat Arganolie diep in de huid doordringt wordt de voedingswaarde naar de cellen gestimuleerd. Hierdoor stimuleert Arganolie een gezonde cel vernieuwing. 

In de volgende producten vind je dit ingrediënt: 

AVOCADO-OLIE
Avocado-olie werkt jeukremmend en ontstekingswerend. Het is tevens een prima middel om verharde eeltlagen zacht en soepel te maken. Dat maakt het een perfect middel speciaal voor de handen en voeten; daar waar de huid het meest te verduren heeft. De antioxidanten en ontstekingsremmende stoffen in avocado olie zorgen ervoor dat je huid glad, sterk en elastisch blijft. Het bevordert de collageengehalte door dat het alle routes die je collageen afbreken wordt vermindert. Wat onderzoekers opmerkten, is dat het gehalte aan oplosbaar collageen enigszins toeneemt en dat het enzym lysyloxidase, dat ook collageen afbreekt wordt geremd. Avocado olie zijn uitstekende bronnen van antioxidanten, zoals vitamine  E en hydrateert de huid. Veel mensen denken dat je geen olie op een acne gevoelige huid kan aanbrengen, maar in dit geval kan dat wel. Je kunt avocado olie op alles aan brengen, van eczeem en psoriasis tot seborroïsche dermatitis en acne vanwege de ontstekingsremmende eigenschappen. Het zal de poriën niet verstoppen en meer onzuiverheden veroorzaken. Acne is een soort ontstekingsproces, dus is het daarom geschikt om de ontstekingsremmende eigenschappen van de olie hierop te gebruiken. Avocado olie helpt ook goed bij een droge en schilferende (hoofd)huid.

In de volgende producten vind je dit ingrediënt:

ROZENOLIE
Rozenolie bevat een hoge gehalte aan vitamine C, proteïne en antioxidanten waardoor het voor meerdere doeleinden gebruikt kan worden. Rozenolie is geschikt voor elk huidtype, ook voor de gevoelige huid, heeft een hydraterende werking, het helpt bij het verkleinen van de poriën, rozenolie werkt antibacterieel en desinfecterend, hierdoor is het tevens geschikt voor een onzuivere huid en puistjes. Rozenolie werkt anti-aging, het versterkt de huid en gaat rimpels tegen. 

In de volgende producten kun je dit ingrediënt vinden:

ROZENBOTTELOLIE 

Rozenbottel olie wordt uit het rozenbottelzaad van de Rosa Mosqueta gewonnen. Het laat littekens, rimpels, pigmentvlekken, acné, rosacea, couperose en striae verminderen en heeft een positieve invloed op een verbrande huid. Is bijzonder rijk aan essentiële vetzuren, antioxidanten, vitamine A en C en bèta-caroteen. De hoge concentratie essentiële vetzuren heeft je huid nodig om nieuwe huidcellen aan te maken. Hierdoor stimuleert het de huidregeneratie, bevordert het herstel van littekenweefsel en hydrateert het de huid intensief 24 uur door. Wist je dat Rozenbottelolie uit het zuidelijke deel van het Andesgebied in Chili komt om een speciale reden: Chileense onderzoekers vonden in de verwilderde rozenbottel trans-retinolzuur. Rozenbottels uit andere gebieden bevatten dit bestanddeel niet. Dit bestanddeel is een actieve vorm van vitamine A en helpt uitzonderlijk goed bij huidproblemen. Het is een van de weinige stoffen waar de wetenschap het over eens is dat het echt rimpel bestrijdend werkt. Retinolzuur stimuleert de collageenproductie en verhoogt de gehaltes aan hyaluronzuur en elastine in onze huid.  

Deze producten bevatten rozenbottelolie:

YLANG YLANG OLIE

Ylang ylang olie wordt gewonnen uit de bloemblaadjes van de tropische ylang ylang boom. Het wordt in vele culturen al generaties lang gebruikt voor een mooie huid en glanzend haar. De olie heeft vele positieve effecten op de huid. Ylang ylang olie houdt de hoeveelheid talg op de huid in balans. Ylang ylang is een goede oplossing voor zowel een droge huid als een vette huid. Het geeft een mooie glow op je gezicht. Ylang ylang olie gaat tevens huidveroudering en rimpels tegen. De olie beschermt de huid tegen vrije radicalen, die een grote oorzaak zijn van huidveroudering.

Naast Ylang ylang bevat deze olie ook: amandel olie, jojoba olie, argan olie, rozenbottel olie, avocado olie en olijf olie. 

KOKOSOLIE

Kokosolie is geschikt voor een droge huid, het hydrateert de huid op een natuurlijke manier en werkt antibacterieel.
Kokosolie is rijk aan vitamine E en bevat 2 belangrijke vetzuren voor de huid: laurinezuur en caprinezuur. Wanneer deze 2 vetzuren in aanraking komen met de huid worden ze omgezet in monolaurine en monocaprine, die de huid beschermen. Kokosolie helpt voor een zachte, stralende en gezonde huid. Heb je een vette of een onzuivere huid? Dan kun je kokosolie beter laten staan omdat het de poriën kan verstoppen voor mensen die hier vatbaar voor zijn.

Deze producten bevatten kokosolie:

 

Een mooie, zachtere en stevigere huid door 1 routine.

Zoals eerder benoemd vernieuwt en herstelt ons lichaam zichzelf continu, waarbij oude (huid)cellen worden afgebroken en nieuwe (huid)cellen in de plaats komen. Tijdens deze celregeneratie worden miljoenen huidcellen afgebroken en worden er nieuwe cellen geproduceerd. Dit gebeurt voornamelijk tijdens de slaap, daarom is het zo belangrijk om voldoende te slapen voor een fit en gezond lichaam. 

Om de nieuwe cellen te produceren heeft de huid een grote behoefte aan kwalitatieve ingrediënten. Dit zijn de bouwstoffen om nieuwe huidcellen te maken. Hoe beter de “bouwstoffen” zijn waarmee ons lichaam aan de slag kan, hoe beter het resultaat gaat zijn.

Het is daarom erg belangrijk om de huid iedere avond voor het slapen gaan te reinigen en intens te voeden. zodat de celvernieuwing optimaal kan verlopen. Goede pure bouwstoffen = een mooie, gezonde huid.

 

Voor het slapen kun je het beste een serum of een Essence aanbrengen om de huid diep te voeden omdat een serum krachtiger is door de hogere concentratie aan ingrediënten en werkstoffen dan een crème. De Essence gaat een stapje verder en is krachtiger dan een serum door de hogere concentraties werkstoffen. Iedere druppeltje hydrateert, herstelt en voedt de huid intens. Een nachtcrème is rijker dan de meeste dagcrèmes en bevat meer “vulstoffen” en emulsies. Vandaar dat ik een kwalitatief serum of een Essence aanraad voor de nacht.

Mensen die voor het slapen een serum aanbrengen, hebben doorgaans een zachtere, stralendere en stevigere huid dan mensen die dit ritueel overslaan. 

De biologische Excellent Serum is een krachtige anti-aging serum gebaseerd op natuurlijke plantenextracten en makkelijk in gebruik. Je brengt een paar druppeltjes voor het slapen aan op je gezicht en masseert deze in de huid. De Excellent serum is het voedingssupplement voor de huid en verzorgt en voedt de huid op alle mogelijke manieren. Het serum is rijk aan vitamines A (retinol), B, C, D en E, bevat een hoge gehalte hyaluronzuur, roos essentiële olie, Aloé Vera, aminozuren, witte berk en zijde peptide. Pullulan geeft de huid direct een verstrakkende werking voor een liftend effect. 

Wil je voor een krachtige vitamine kuur gaan, dan zou de Vitamin complex Essence een goede optie zijn. Deze vitamine kuur is een krachtige samenstelling van vitamines A (retinol), vitamine B, vitamine C, vitamine D, vitamine E, en Omega Blue (blauwe bes olie). Herstelt de huid, verzorgt, verbetert en zorgt voor de aanmaak van collageen waardoor de huid wordt verstevigt en rimpels worden vermindert. De Essence is ontwikkeld om het tekort in de huid aan te vullen of te herstellen. 

Het biedt erg goede resultaten en als je interesse hebt om het ook te gaan gebruiken, probeer het dan eens en laat me na een tijdje weten wat het voor jouw huid gedaan heeft.